Hej. Jeg hedder Hanne, og jeg lærte at strikke, da jeg var 7 år gammel og har strikket, sådan rigtigt, siden jeg var 15 år.

Apropos det der med at være dristig…. Så har jeg besluttet at lancere et nyt produkt på hylderne i min lille virksomhed.

Siden min mand Just og jeg startede med at lave Flammende Pinde, har jeg mødt utrolig mange forskellige mennesker. Først og fremmest naturligvis strikkere af enhver art: Unge og ældre, nybegyndere og garvede, dem der lever af at strikke, og dem der strikker, fordi det gør livet bedre, dem der strikker til andre og dem, der strikker til sig selv, dem der strikker mere traditionelt (som mig selv) og dem, der slår op og starter fra en ende af uden helt at vide, hvad det skal ende med. Jeg har mødt strikkere, der bedst kan lide en afdæmpet farveskala, og dem der bedst kan lide regnbuer, og når de strikker den samme model, kommer der meget forskellige og meget smukke resultater ud af det. På en måde er en strikkeopskrift som et alfabet – bogstaver og ord kan give mange forskellige udtryk, og det kan en strikkeopskrift også, afhængig af hvilke farver og fibre man vælger. Det har slet og ret været en gave og en kæmpe inspirationskilde for mig at møde alle de dejlige og forskellige strikkere – jeg glæder mig til at møde mange flere, og jeg vil arbejde for at møde mange flere! 

Det mest fantastiske ved KnitTreat er, at alle slags strikkere kommer her, og at alle kan hjælpe og inspirere hinanden. 

Jeg har også mødt dygtige fiberfolk af enhver art: Designere, spindere, farvere, forretningsfolk og mange flere, der alle brænder for vores vidunderlige strikkeverden, og alle har givet mig forskellige vinkler på og tanker omkring, hvorfor strik gennem de sidste 10 år virkelig har fundet fodfæste igen. Det er et gammelt håndværk, vi er besatte af, et gammelt håndværk, der virkelig har fået pustet nyt liv i sig, fået nyt liv slet og ret, i løbet af den sidste dekade :-).

For nu lige at tage forretningskvindens høje hæle på for en stund, så kan man for eksempel se udviklingen i fiberverdenen i hele den underskov af sideforretninger, der er spiret op og sprunget ud i de seneste år. Markedet for tilbehør er eksploderet og det samme er markedet for håndfarvede garner. Det har givet rum til, at mange “small makers” med unikke og fine produkter finder vej ud til os strikkere, og at de tør satse mere på, at gøre deres hobby til en forretning, at de tør tro på, at deres kreativitet har en plads og en værdi! Det synes jeg simpelthen er så fantastisk sejt, og jeg prøver at understøtte det, ved at få nogle af dem med i Flammende Pinde, så min lille platform forhåbentlig kan give deres forretning et lille boost. Udviklingen i strikkeverdenen har jo også betydet, at jeg selv prøver at gribe markedstendenserne med KnitTreat, at jeg selv prøver at gøre min hobby, som jeg er ekstremt passioneret omkring, til min levevej. Jo, det summer og brummer og emmer af liv i vores fiberverden!

Snart kan du f.eks. møde Joan fra Painters Yarn i Flammende Pinde – selvom hun ikke er en helt lille small maker mere ;-)

Og så kommer vi tilbage til det der med at turde være dristig…. Alle de mange inputs jeg har fået hober sig op og har brug for et output. Udover min nysgerrighed og mit behov for at møde strikkere i hobetal, så har jeg også lyst til at fortælle om alt det, jeg har lært og hørt og oplevet. Jeg har lyst til at lave en opskrift på, hvorfor strik er kommet for at blive. Det er en opskrift i udvikling naturligvis, for der sker jo hele tiden noget i fiberverdenen, så det bliver en opskrift, hvor der er mulighed for at skifte farver, at sætte et hulmønster ind, eller lige at lave en fair isle kant ;-). Men jeg har samlet en hel del elementer i opskriften på, hvorfor strik har oplevet sådan et comeback og hvilke tendenser og elementer, der samlet set har givet vores håndarbejde et løft.

Dyb indånding….. strikker lige et par omgange…. tag det roligt Hanne….. bare spring!

Derfor har jeg besluttet mig for at lancere et Flammende Foredrag, hvor jeg vil dele min opskrift under udvikling med jer. Det er lidt vildt (NEJ, DET ER HELT VILDT..)… I min tid som forlagsredaktør holdt jeg foredrag om bl.a. 1001 nats eventyr, jeg har arbejdet som lærer, og jeg har været vant til at holde oplæg for masser af erhvervsfolk i tidligere jobs. Men det her er noget andet, for det er et spritnyt produkt i min helt egen lille virksomhed! 

Vi kommer omkring mange forskellige farvekombinationer i opskriften, der hedder “Flammende Foredrag” :-)

Flammende Foredrag henvender sig til strikkere og garninteresserede og vil passe f.eks. til garnbutikker, biblioteker, kulturhuse, strikkefestivaler, garndage og håndarbejdsforeninger. Og hvor jeg håber, at du har lyst til at fortælle din lokale garnpusher, din strikkende kollega, din strikkeklub, alle steder med garn, at man kan få besøg af mig til en hyggelig og forhåbentlig underholdende aften med masser af strikkesnak! Har du lyst til at hjælpe mig?

Ham min mand altså…. Den idé med at starte Flammende Pinde, den har virkelig ført nogle ting med sig, skal jeg love for. Ikke blot inspiration og glæde i rå mængder, KnitTreat-eventyret og nu dette. Der er kommet mange gode strikkepodcasts dette år, som jeg ser med fryd – og jeg er så heldig, at nogle af dem ser jeg ikke kun på skærmen, nogle af dem ser jeg i det virkelige liv, og vi bruger hinanden til ting og sager – men den historie tager vi en anden god gang ;-)

Tak fordi du læste med!

Kærligst Hanne