pastedGraphic.png

Hanne Justesen

Horsensgade 8, st.

8000 Århus C.

+45 3073 8988

kontakt@hannejust.dk

47 år og gift med Just, der er lærer på HTX i Silkeborg.

Vi har Asger på 19, Marie på 17 og Kille på 6 år.

pastedGraphic_1.png

Gummistøvler og høje hæle

Et pudsigt men retvisende billede i relation til den indlevelsesevne og strategiske forståelse det kræver at flytte forskellige mennesker og sammensatte processer frem mod mærkbare og målbare resultater på den korte og den lange bane. Mit arbejdsliv har fordret brugen af al slags fodtøj. Bl.a. som fundraiser for virksomheder, hvor evnen til at tage lederskab i processen, samle og kommunikere trådene, føle dybt ejerskab, få indsigt i produktet og navigere mellem virksomhedens samlede værdikæde, samarbejdspartneres behov og offentlig administration er afgørende for at skabe innovation og vækst, som Relationship Manager i Skanderborg Håndbold, hvor jeg stod midt mellem sponsorer, frivillige, sportsfolk og politikere – en kompleks og fantastisk position, hvor overblik og blod sved og tårer var afgørende parametre for succes, som KAM i ny dansk virksomhed, der sælger kvalitetsjuice og smoothies i banebrydende ny og bæredygtig emballage. Og nu som selvstændig, hvor jeg springer ud med konceptet KnitTreat – strikketure fyldt med dejlige oplevelser, og en drøm om at gøre min hobby til mit arbejde.

Jeg er en ildsjæl med et repræsentativt lager af sko, der altid er parat til at gå den ekstra mil mod målet!

pastedGraphic_1.png

Uddannelse:

1991 Sproglig/musisk student fra Silkeborg Amtsgymnasium. 

2000 Cand.mag. i nordisk sprog og litteratur og dramaturgi fra Aarhus Universitet. 

Arbejdsliv:

2019- Selvstændig: www.hannejust.dk med KnitTreat

Arrangør af strikke retreats i foreløbig Danmark og Amsterdam. 

Markedet for garn og garnrelaterede produkter er i Danmark anslået til DKK 1,5 mia. Målsætning for bæredygtig forretning er, at få 200 deltagere fordelt på ca. 10 retreats i 2021. Markedsføringsredskaber er podcasten Flammende Pinde på youtube og min blog på hjemmesiden.

2018-2019 YouDrink ApS

Funktion: Key Account Manager med ansvar for at opdyrke nye markeder i DK og internationalt. Fokus på store danske koncerner og grossister i Norden, Nordeuropa og Asien.

Nøgleord: Opsøgende salg, forhandling, tilbud. Det lange salgsarbejde

Resultater: Solgt til 150 Netto-butikker. Med i eksklusiv, product proposal runde for stort engelsk flyselskab. Primusmotor for forhandling med bl.a. en anden stor dansk detailkæde, et stort nordisk flyselskab, en større fitnesskæde, grossister på Island, I Finland, Sverige og England. Og et gennembrud i Kina er kommet tæt på, efter forhandling med en grossist, der sælger ind til verdenskendt kinesisk forretningsmands handelsimperium. 

2016-17 Skanderborg Håndbold

Funktion: Relationship Manager. Skanderborg Håndbold har gennem 20 år været blandt de 25 bedste hold i DK på herresiden og gennem de senere år også på damesiden. Dette er i særlig grad opnået gennem et unikt talentarbejde på håndboldakademiet SHEA. 

Nøgleord: Salg og aktivering af sponsorater. Aktivering bl.a. gennem strategisk samarbejde med AVK og Natur Drogeriet. Ansvarlig for afvikling af VIP-arrangementer i vores ”nærværende og stemningsfulde VIP. Udvikling af sideforretninger som det nye netværksfyrtårn i Skanderborg Kommune ’Håndbold og Horisont’ med indtil nu 55 deltagende virksomheder og fiindme.dk – en ny karriere-portal for semi- og professionelle elitesportsudøvere. 

Resultater: Hævet sponsorkredsen i Skanderborg Håndbold fra 40 til 160 det første år, og sponsorindtægt fra DKK 2,4 til DKK 4 mio. Etableret det førende netværk i kommunen det første år. Medvirket til udvikling af fiindme.dk. Aktivering gennem bl.a. arrangementer som ’Verdens Vanddag’, ’Elitesport som rekrutteringsgrundlag’ og ’Det fjerde ben’ – kan kosttilskud bidrage til elitesportudøverens nødvendige basis: Træning, kost og hvile? Været med til at flytte Skanderborg Håndbold fra den lille Morten Børup Hal til den nye, imponerende hal på Skanderborg Fælled – og i den omgang medvirket til organisationsopbygning af frivillige  – fra 40 til 120 stk.

Reference: Sportschef Torben Væver og konsulent Bjarne Bukdahl

2007-2016 Lyngagerhus Consulting ApS

Funktion: Forretningskonsulent. Lyngagerhus arbejder med fundraising for hovedsagelig private virksomheder med fokus på udvikling, investeringer, uddannelse og innovation, rekruttering samt eksportprojekter på det østeuropæiske og centralasiatiske marked.

Nøgleord: Salg, præsentation, administration og koordinering af projekter, organisationsanalyse og strategi, markedsføring og formidlingsaktiviteter, udarbejdelse af ansøgninger, økonomi, budgettering mm. Arbejdet omhandler virksomhedernes samlede værdikæde og rummer høj kompleksitet i krydsfeltet mellem virksomhed, produkt, marked og offentlig administration af fondsmidler.

Eksempler: 1. Universelt transportbeslag til vindmølletårne. 

Udfordring: Transport af tårndele er omkostningstungt og forvolder skader og ovalisering (stålet ”arbejder”, når det ligger ned). Hermed passer delene ikke sammen, når de skal sættes sammen on site og skal rettes op. Transportbeslag fremstilles fra gang til gang, da dimensionering af tårndele varierer.

Løsning: Et universelt beslag, der kan tilpasses forskellige tårndele og genanvendes, og som på samme tid gennem opspændingsmetode modvirker ovalisering og skader med store besparelser i etableringsfasen til følge. Tre danske virksomheder – producent, sitemanager og ingeniør – udvikler projektet, og beslagene testes af Siemens. 

Scope: Tilskudsandel DKK 3 mio. Forventet omsætning 5 år efter projektafslutning DKK 60 mio.

2. Nyt løfteudstyr til mineindustrien.

Udfordring: Dimensionerne i mineindustrien er enorme. Et dæk til køretøjer i minerne kan veje op til 1 ton. Dækskift er farligt og omkostningstungt og der kommer ofte skader på dækkene. 

Løsning: En Tyre Gripper, der med et unikt 3-punktsgreb håndterer dækket uden skader, og med en lang række safety-features gør arbejdet både sikkert og lønsomt. En dansk udviklingsvirksomhed, en dansk producent og en tysk producent/grossist udvikler projektet, der testes globalt. 

Scope: Tilskudsandel DKK 3 mio. Forventet omsætning 5 år efter projektafslutning DKK 60 mio.

3. Termisk forgasning af hønsemøg.

Udfordring: Ægproducenter får dagligt kørt tonsvis af hønsemøg til forbrænding. Det er dyrt og ikke specielt miljøvenligt. 

Løsning: Etablering af termisk forgasnings-anlæg. Termisk forgasning er en Co2-neutral proces, der tørrer og forgasser hønsemøget, og processen medfører to nye produkter: Co2-neutral El til elnettet og en højkvalitetsgødning til gartnerier, landmænd, private med mere.

Scope: Tilskud til anlæg DKK 650.000. I tillæg to følgeprodukter, der giver hønsemøg, der før var et affaldsprodukt, ny værdi for ægproducentet – El og gødning. For projektets vedkommende en potentiel meromsætning pr. år på DKK 2 mio. 

Andre virksomheder, jeg har arbejdet for er f.eks. Kohberg, Ambu, Harboe og McDonalds

Reference: Direktør Brian Andersen

2007 Miss Robinson

Funktion: Butikschef. Miss Robinson sælger mærkerne st-martins, S’NOB, Trousers og Margit Brandt

Nøgleord: Salg, indkøb, ledelse, sortiment, drift, målsætningsstyring, markedsføring.

Reference: Butikken er siden lukket. Tidligere butikschef Jannie Hintze Thomsen.

2004-2007 Forlaget words2you – www.words2you.com

Funktion: Redaktør, forfatter, foredragsholder.

Nøgleord: Udvikling, projektkoordinering, sponsoratforhandling, markedsføring, ledelse, kommunikation, formidling, redaktion, skrivearbejde, korrektur, foredrag, interview, salg, analyse, strategi.

Reference: Forlægger Svend Møller Kristensen

2003-2004 Handelsfagskolen i Skåde – Odder

Funktion: Projektmedarbejder og underviser.

Nøgleord: Projektstyring, undervisning, udvikling, fundraising, netværk, partnerskab, research, administration, spørgeskemaundersøgelser, interview, evaluering, planlægning, vejledning, kommunikation, kompetenceudvikling, efteruddannelse.

Reference: Tidl. ledende faglærer Helle Rosenborg Hansen.

2003-2004 Blindes Oplysningsforbund

Funktion: Underviser i litteratur.

Nøgleord: Planlægning, undervisning, tilrettelæggelse af undervisning over for målgruppe med særlige behov.

Reference: leder Inge Gibskov – udtalelse kan fremsendes.

2001-2004 Den danske Boghandlerforening

Funktion: Kursusleder for efteruddannelse af boghandlere.

Nøgleord: Udvikling, planlægning, undervisning, administration, koordination, evaluering, vejledning, kommunikation, detailkendskab.

Reference: tidl. direktionsassistent Martin Bergmann Jensen.

Bestyrelsesarbejde:

2012 – 2015 Formand for ”Foreningen Morten Korchs venner”. Foreningen har til formål at etablere og drive et Morten Korch museum på Kærsgaard i Brenderup på Fyn. Museet åbnede og gik i drift feb. 2015.

Eksempler på produktion gennem mit arbejdsliv:

2001 – 2004 Udvikling af diverse koncepter og materialer vedr. efteruddannelse og kompetenceudvikling i regi af Den Danske Boghandlerforening og Handelsfagskolen i Skåde.

2004/05/06 Folkeskolens tværfaglige ordbog, words2you.

2004/05/06 Ungdomsuddannelsernes ordbog, words2you.

2004/05/06 www.words2you.com – redaktør og tekstforfatter på hjemmesiden.

2004 H.C. Andersen – en eventyrlig digter, words2you. Mit indlæg: En tur i H.C. Andersens slotte.

2005 Tusind og én nat – et udvalg, i samarbejde med Jan Kjærstad, words2you. Mit indlæg: Garnnøglet, rammen og tangenten (redskaber til historiefortælling).

2005 Eventyrligheder – om eventyrgenrens historie og H.C. Andersen, foredrag.

2005/06 Kanonen bind 1 – 6. Dansk litteratur fra middelalderen til det moderne gennembrud, i samarbejde med Josefine Ottesen, Ghita Nørby, Peter Laugesen, Knud Sørensen, Hanne Marie Svendsen og Nikoline Werdelin, words2you.

2006 Grimms eventyr – et udvalg, i samarbejde med Louis Jensen, words2you.

2006 Hans Christian Andersen – ein märchenhafter Dichter, words2you.

2006 H.C. Andersen – en eventyrlig dikter (norsk), words2you.

2006 Henrik Ibsen – rundt om den store dramatiker 100 år efter, i samarbejde med Ghita Nørby og Ragnar Arntzen, words2you. Mit indlæg: Den naturlige fortæller (historiefortællingens mange anvendelsesmuligheder).

2006 Henrik Ibsen – 100 år etter (norsk), i samarbejde med Ghita Nørby og Ragnar Arntzen, words2you.

2006 Diamanter varer evigt – om Tusind og én nats eventyr, foredrag.

2007 Læselån – et koncept, og Læseklub – et koncept, udarbejdet til dansk boghandlerkæde.

2008- Diverse artikler og materialer om Østeuropa som eksportmarked, bl.a..

Dansk landbrugs- og fødevaresektor til Rusland, artikel, Lyngagerhus.

Ukraine som eksportmarked, artikel, Lyngagerhus.

2008 – 2013 www.lagersalg.nu, tekstforfatter og konsulent, salg af modetøj på nettet. Siden er en af de største i Danmark. Arbejdet varetages i min fritid. Det er salg gennem skrift, det er skægt, og det er en udfordring at have en meget stramt defineret ramme, hvor man alligevel finder plads til at bruge kreativiteten.

Reference: Daglig leder Jacob Gad.

Sprog:

EngelskSkriver og taler på forhandlingsniveau.

SvenskForstår skrift og tale på forhandlingsniveau.

NorskForstår skrift og tale på forhandlingsniveau.

TyskForstår og taler på turistniveau.

Dannelse: Amatørskuespiller, au pair over there, skolebodsbestyrer, kassedame, havemand, kontordame, bestyrelsesarbejde…

Fritid: Familie, venner, kultur, kogekone, litteratur, strikkedamerne, aviser, kolonihave og motion i moderate mængder. Og pr. 1.1.19 meget lykkelig ejer af skøn lille plet på Samsø!

2018: Påbegyndt podcast på You Tube – om min brændende interesse for strik og garn. Jeg laver det sammen  med min mand, og det er sjovt! Søg Flammende Pinde på YT for eksempler.

I samarbejde med 2 veninder skriver jeg forretningsplan for en ny APP, der henvender sig til gør-det-selv-folket, som vi er ved at udvikle. 

Personlige kendetegn:

Åben, engageret, indlevelsesevne, loyal, kontaktskaber, lattermild, analytisk, idémager, formidler, temperamentsfuld, selvstændig, færdes trygt i både travesko og stiletter.